Cavidan Karakteri ve Emel Göksu'nun Kariyeri

  • Admin
  • 04 Ekim 2024 20:14

Cavidan Karakteri ve Emel Göksu

Cavidan karakteri, Deha dizisinde izleyicilere Devran ve kardeşlerinin babaannesi, İskender’in annesi olarak tanıtılmaktadır. Cavidan, İskender’in yıllar önce ailesini terk etmesine rağmen, ona karşı duyduğu derin sevgi ve bağlılıkla dikkat çekmektedir. Oğlunun yokluğunda bile ona toz kondurmayan Cavidan, İskender’in bir gün geri döneceğine dair umudunu asla yitirmemektedir. İnatçı ve dirençli yapısıyla ailesini bir arada tutmaya çalışırken, İskender’in geri dönmesini sabırsızlıkla beklemektedir. Cavidan’ın bu ısrarlı bekleyişi, karakterin içsel çatışmalarını ve derin duygusal dünyasını gözler önüne sermektedir.

Emel Göksu, 25 Şubat 1945 tarihinde Malatya'da dünyaya gelmiş, Türk tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu olarak tanınmaktadır. 1962 yılında profesyonel sanat yaşamına adım atan Göksu, uzun yıllar boyunca hem sahne hem de ekranlarda önemli projelerde yer almıştır. Kendisi gibi sanat dünyasında tanınan isimler olan oyuncu Fadik Sevin Atasoy ve Ankara Devlet Opera ve Balesi’nde bale sanatçısı olarak bilinen İbrahim Eren Keleş‘in annesidir. Göksu, 1968-1969 yıllarında Türkiye’nin ilk gezici çocuk tiyatrosu olan Denge Çocuk Tiyatrosunu Ankara’da kurarak, çocuk tiyatrosuna katkıda bulunmuştur.

Tiyatro eğitimini geliştirmek amacıyla 1970 yılında İngiltere’ye giderek LAMDA (London Academy of Music and Dramatic Art) kurumunda eğitim almıştır. 1974 yılında İzmir Devlet Tiyatrosu‘nda göreve başlamış, 1980’den itibaren ise Ankara Devlet Tiyatrosu‘nda kariyerine devam etmiştir. Kamera karşısında da başarılı bir kariyere sahip olan Emel Göksu, birçok sinema ve dizi projesinde yer almış, özellikle Bizim Evin Halleri dizisinde canlandırdığı “Fincan” karakteri ile geniş bir izleyici kitlesi tarafından tanınmıştır.

Emel Göksu’nun Son Dizileri:

  • Deha – 2024-günümüz – (Cavidan)
  • Aile – 2023-2024 – (Seher Soykan)
  • Babam ve Ailesi – 2016 – (Maçide)
  • Kocamın Ailesi – 2015
  • Adını Kalbime Yazdım – 2013-2014 – (Nilgün Sağyaşar)
  • Hayatımın Rolü – 2012 – (Bedia)

Yorumlar (0)

wave

Yorum Bırak

wave

Arama Yapabilirsin